Aandacht maakt alles mooier

Gepubliceerd op 17 oktober 2019 om 19:15

Aandacht maakt alles mooier.

In het weekend van 21-22 September was ik bij het superrelatieweekend georganiseerd door David de Cock en Arjan Vergeer van 365 dagen succesvol. Het weekend was gevuld met liefde en oefeningen om je relatie te transformeren tot een superrelatie en of je nu wel of geen partner hebt, iedereen kan stappen zetten. Samen met 4000 mensen besloot ik dat het tijd was om mezelf en het gebied van de liefde onder de loep te nemen.

En wat viel er veel te leren: 1 uur theorie over de gebieden binnen een relatie, over de fases van een relatie en hoe die zich ontwikkelen en natuurlijk ook over mijzelf of eerlijk gezegd vooral over mijzelf.

Want in elke relatie die je aangaat, en het maakt niet uit of het hier gaat om familie, vriendschap of een partner: je neemt altijd jezelf mee en als je je niet bewust bent van dat gegeven kan dat voor behoorlijk wat gedoe zorgen.

Want kijk maar eens naar je eigen gedoe. Hoe vaak gaat het niet letterlijk over de situatie waar je nu in zit? Ik durf te zeggen dat er in 10 van de 10 gevallen een ander conflict onder ligt;

  • Je partner overlegt niet met je: eronder ligt dat er als kind geen rekening met je werd gehouden.
  • Je voelt dat je partner niet volledig voor je kiest en je voelt dat je ouders dat ook niet gedaan hebben.
  • Je projecteert je eigen behoefte op je kind omdat jij als kind niet werd gezien en je niet geleerd hebt om je behoeften aan te geven.

Zo zijn er eindeloos veel situaties te bedenken die voor pijn en ongemak in je relatie kunnen zorgen en die oud zijn, maar die je als een soort echo met je meesleept en die een plek krijgen in je relatie en die de ruimte binnen je relatie onzuiver maken. Bovendien kun je een probleem alleen oplossen door het probleem bij de kern aan te pakken en niet, wat we vaak proberen, bij de die echo’s van het probleem.

Wanneer je je van dit soort patronen bewust wordt is het tijd om op te ruimen om jezelf te bevrijden van deze rode knop. Door te erkennen, herkennen, accepteren en loslaten maak je meer ruimte in jezelf. Door oude patronen te doorzien en los te laten word je lichter. Op sommige gebieden lukt je dit zelf maar op andere gebieden kun je wellicht een helpende hand gebruiken.

Tijdens dit weekend werden er veel handreikingen gedaan, er werd aandacht aan elkaar geschonken en ontmoetingen van mens tot mens werden aangemoedigd.

Na twee dagen onderdompelen in enthousiasme, wijsheid en liefde keer ik vol goede moed huiswaarts om mijn relaties onder handen te nemen :)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.